Blogginlägg

Mara redan 9 veckor!

2013-07-22 23:13

Mara är redan 9 veckor! Hon har verkligen anpassat sig till flocken och allt runt ikring här!

Vi har även den äran att ha Helmi här, praktikant från Finland! Det är jättetrevligt och så lättsamt få hjälp med allt som har med djuren att göra fram för allt, hjälpt oss skilja av bagglamm hjälper oss rasta hundar och utfodrar hästar o hundar...you name it och jag får massor av annat gjort! Känns som en skänk från ovan! Nu ska vi "softa" ..dra iväg med husvagnen på nöt-tävlingar i Småland och skåne i 4 dygn, det blir belöningen för mödan med allt här hemma!


Valparna har varit risiga i magen....

2013-07-07 08:56

Valparna, 2 st blev risiga i magen precis då det var dags för avmaskning,jag fick till det i alla fall och alla är pigga men fortfarande mer lösa än tidigare? Kanske är värmen oxå samt att de stoppar ju i sig när de är ute på våra prommenader o jag hinner ju inte alltid med och kolla vad? Mamma Majsan har oxå avvant dem och ägnar sig numera åt fostran och tvättning o kel med de sina. Känns bra att ha mycket skugga på våra verandor nu, valparnas bästa tillhåll i denna värme! 21 grader i skuggan redan nu kl 9.00....

Rapp svarar bra på medicinen han fick, ser piggare ut o halltar inte!


Rapp mår inte bra!

2013-07-05 09:30

Rapp mår inte bra! Hans uppträdande blev under slutet av kursveckan och tävlingshelgen blev bara så jobbigt! Bestämde mig för att söka veterinär för honom, det dröjde ända till torsdagen som vi fick tid och under tisdagen började han dessutom hallta? Vet gjorde en riktig genomgång och han visade tydliga tecken på någon typ av infektion, reagerade kraftigt på hö fram men hältan var på vä? Blodtest är nu genomförts för att se hur det står till med dessa fästingburna åkommor? Antiinflammatoriskt satte genast in så nu bara vänta o se resultatet av testet? Så trist när våra arbetskamrater blir risiga.....


Årets första tävling o Poppe har varit o hälsat på!

2013-06-29 18:00

Poppe o hans "matte, lillmatte o husse" var här en stund och överraskade...känns så himla bra att han har hamnat där han nu bor!!!! Han har det verkligen BRA!!! Han är nu verkligen sin Mattes bästis! De är så nöjda med honom!

Årets första tävling........blev en flopp!!!!!!!!! Rapp o jag jobbade inte tillsammans helt enkelt så vi fick snällt kliva av eller rättare sagt blev snällt ombedda att kliva av! Vi hoppas på en bättre dag tillsammans i morgon!


Valparna 5 veckor!

2013-06-23 16:15

Midsommar och valparna är nu fem veckor....avmaskade vid två tillfällen!

Huset har varit fullt med barnbarn oxå under helgen vilket har resulterat i att valparna har haft mycket barnsällskap, mycket uppskattat av båda dera...tills valparnas tänder blev allt för intensiva i strumporna?

Äter ute så gott som alltid bara vädret avgör!

Springer glatt med ut på vallen och får även hälsa på mina stora hundar, vilka tycker att de är lite väl små och kan kanske vara lite "äckliga"?

Sover hela nätterna...helt otroligt lugnt....de sover växelvis i öppen bur då de har fri tillgång till det...så himla bra att de vänjer sig vid bur tidigt! 

Nu stundar en hektiskt vecka med vallningskurs här med Simon Mosse från Irland som instruktör så valparna kommer nog dansa runt i allas knä under pauserna?